COVID-19 uitbraak zorgt voor versnelde digitale transformatie

15/04/2020

Door de COVID-19 uitbraak nam de overheid heel ingrijpende maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zo ingrijpend dat we zoveel mogelijk naar digitale oplossingen overschakelen om de wereld verder te laten draaien.  

Niet alleen in onze installatiesector, maar in alle sectoren zijn de uitdagingen vandaag groot en biedt digitaal heel wat opportuniteiten. Daarom heeft de Vlaamse overheid met ondersteuning van imec en het Stuurorgaan Vlaams Informatie- en ICT-Beleid de taskforce Vlaanderen Helemaal Digitaal opgericht. 

Doel van de taskforce :

  • alle digitale initiatieven die bedrijven, maatschappij en overheden beter kunnen doen werken in kaart brengen, onderling afstemmen en promoten. 
  • Via een platform digitale oplossingen matchen met problemen en uitdagingen.
  • Oorzaak zoeken van problemen en uitdagingen die ontstaan zijn, zodat de partners die problemen kunnen oplossen aan de hand van een bestaand of nieuw slim, digitaal aanbod (bijvoorbeeld, bedrijven die meer ondersteuning vragen voor telewerk.)

Wat kan dit voor u betekenen?

Heeft u een digitale oplossing aan te bieden of ziet u een acute nood? Neem in beide gevallen contact op met de taskforce:  •  

Welk probleem of uitdaging ziet uw bedrijf of organisatie in de samenleving als gevolg van deze coronacrisis, waar digitalisering een hulpmiddel zou kunnen betekenen? Stel hier uw vraag.   •  

Kan uw bedrijf of organisatie helpen?
Biedt u m.a.w. een digitale dienst, expertise, product… aan die kan helpen? Klik hier om uw aanbod te doen door je aan te melden.

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies