Coronavirus - Essentiële of niet essentiële bedrijven

24/03/2020

Niet essentiële bedrijven mogen verder werken op voorwaarde dat ze werknemers laten thuiswerken voor functies waar dat kan worden toegepast. Voor de functies waar dat niet kan, moeten de regels van social distancing gegarandeerd worden (afstand van 1,5 meter tussen elke persoon). Dit is eveneens van toepassing op het vervoer georganiseerd door de werkgever. Kan dit niet gegarandeerd worden, dan moeten deze bedrijven sluiten.

Essentiële bedrijven mogen verder werken (dit zijn de private en publieke bedrijven en diensten die noodzakelijk zijn voor de bescherming van de vitale belangen van de Natie en de behoeften van de bevolking die limitatief opgesomd zijn een ministerieel besluit van 23 maart 2020).  Zij moeten in de mate van het mogelijke thuiswerk organiseren en de regels van social distancing toepassen.

Het PSC 149.01 staat zonder beperkingen opgenomen in de lijst met essentiële bedrijven die opgesomd zijn in het ministerieel besluit van 23/03/2020).

Wat betreft het PSC 149.04 kan dit enkel voor de diensten van onderhoud en herstellingen.

Zie lijst met essentiële bedrijven (met beperkingen) – laatste update ministrieel besluit 23/03/2020

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies