Leerlingen duaal leren: tijdelijke werkloosheid

26/03/2020

Naar aanleiding van de  maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad om de verspreiding van het coronavirus te vertragen en risicogroepen te beschermen, heeft de Vlaamse overheid beslist om haar richtlijnen voor de uitvoering van overeenkomsten in alternerende opleidingen (OAO’s, SAO’s en deeltijdse arbeidsovereenkomsten in duaal leren, DBSO en Leertijd) aan te passen.
 

Alle overeenkomsten (tenzij uitzonderingen, zie website Syntravlaanderen) in alternerende opleidingen worden met onmiddellijke ingang tijdelijk geschorst. Deze maatregel geldt voorlopig tot en met 5 april. De overeenkomst wordt volledig geschorst wegens overmacht, er is geen leervergoeding verschuldigd. De onderneming dient een aanvraag voor tijdelijke werkloosheid 'overmacht coronavirus' in.
 

terug naar het overzicht

Verklaring over cookies